El meu camí del Ioga.
La meva història i potser la teva

Em dic Katia Panadés.
El meu primer record de ioga el tinc amb 8 anys. La meva mare anava a comprar arròs integral als primers herbolaris de la província de Tarragona i mentre la despatxaven jo em quedava mirant embadalida els llibres que tenien de ioga. No sabia què era, però em cridava molt l’atenció!

En l’adolescència, em van interessar molt les filosofies orientals i amb els primers calerons que guanyava treballant els dissabtes en una fleca, me’n recordo que vaig comprar els meus primers llibres.
Disortadament, per aquella època la pràctica de ioga era molt minoritària i no vaig començar a practicar-lo fins a l’edat de 27 anys. Des de llavors que no he deixat de fer-ho!

Me’n recordo de la primera classe que vaig rebre. Vaig arribar tard i amb el fetge sortint per la boca...Quan vaig obrir la porta de l’aula em trobo una aula gegant, plena de gent! L’únic lloc on em podia posar era al davant. Vaig haver de donar la volta a tota la sala de puntetes per intentar no fer nosa...(cosa que era impossible...) i col·locar-me allà davant de tothom. La postura que tocava fer era “Vriksasana” la postura de l’arbre. No n’havia fet mai, però va ser fer el primer moviment i fer la postura que em va fer la sensació de que ho havia fet tota la vida. Em va fer sentir meravellosament bé. A partir d’aquest moment, vaig pensar....Clar que sí, per això sempre m’ha agradat això....! Vaig sentir un sentiment enorme de pau i de connexió. Això va passar al 1997 i segueixo encara totalment enganxada a aquest sentiment i a aquesta pràctica mil·lenària.

Vaig fer 3 anys de Hatha clàssic i a partir de la 4ª temporada vaig començar amb ioga iyengar. Vaig començar a seguir aquest mètode de manera totalment atzarosa. De fet, quan vaig començar no sabia que hi havia diferents tipus de ioga! Quan vaig començar a practicar-ho ho vaig trobar estrany però a partir de la 3ª sessió vaig començar a entendre en el meu propi cos el concepte i vaig començar a sentir els beneficis. El ioga iyengar és molt precís, treballa la estructura òssia i les cadenes musculars ajustant el cos. Això sempre m’ha fet molta falta ja que vaig descobrir que tenia la meva pelvis molt descompensada i necessitava aquesta precisió per no fer-me mal a la esquena.

Des de llavors, he fet cursos relacionats amb el ioga com: yogameetsdance (yoga amb expressió corporal) que vaig fer al Canadà; yogakids (yoga per nens) que vaig fer a Chicago, Ashtanga yoga (una altre metodologia de yoga que vaig estar fent durant un mes i mig a la Índia) i ara estic fent AnatomYoga amb la prestigiosa Blandine Calais Germain a París, per ajudar encara amb més profunditat a tractar a través del yoga dificultats més severes i ajudar en processos rehabilitadors.

Me’n recordo també de la primera classe que vaig donar (gener 2007)...de la vergonya d’estar davant tant de gent gairebé no vaig poder cantar el mantra....!

Practicar i ensenyar yoga m’ha fet i m’està fent molt feliç. Aprofito per saludar a tots els meus alumnes i donar-los les gràcies per ajudar-me a créixer.

Us desitjo a tots/totes que gaudiu de la vostra pràctica!
Nous Camins i Experiències ...


La pràctica del yoga em va portar a profundes reflexions sobre el meu cos, les meves emocions i la meva ment. El creixement personal arrel de la pràctica de yoga va ser inevitable, ja que sóc molt curiosa!. Buscava tantes respostes que els diferents cursos i metodologies que he anat aprenent des de llavors són fruit d’aquest camí de recerca:

  • Fruit dels meus interessos en l’àmbit del cervell i les connexions neuronals ha sigut la formació en kinesiologia educativa de Paul Dennison(Brain gym, Visual gym, Organització del cervell, doble gargot), els reflexes primitius de Harald Blomberg, blocs de construcció de la Cecilia Koester.
  • Fruit de la meva propiocepció neix la necessitat de profunditzar en anatomIa, anotomyoga, reeducació postural, cinètica respiratòria, sol pèlvic, abdominals terapèutiques, desbloqueig articulació temporomandibular, coherència cardíaca, cèrvica….
  • Fruit de la meva necessitat d’aprofundir en patrons de conducta que es repeteixen m’he apropat a la teoria de sistemes i a la pedagogia sistèmica.
  • Fruit de la necessitat de respostes a la meva sensibilitat van ser la formació en xamanisme brasiler i en reiki.
  • Fruit de les meves inquietuts artístiques m'he apropat al món de l’espectacle, la dança, l’expresió corporal i la veu.

És incalculable el que m’han fet créixer com a persona tots aquests coneixements...i el que queda encara, ja que les preguntes no s’acaben mai! Segueixo en formació infinita!
En Cos i Ànima

L’escola es diu “En cos i ànima”, perquè et facilito descubrir el teu cos i la teva ànima i perquè estic “en cos i ànima” al 100 % per tú. El meu curriculum vitae és tot el que et mostro a la web!

T’acompanyo, tot el temps que ho necessitis i vulguis, en el teu procés amb tècniques i pràctiques que t’ajuden a mirar cap en dins i que de mica en mica t’ajuden a reconeixer el teu cos, les teves emocions i la teva ment. T’ajudo i et facilito totes les eines mostrades a la web perquè amb el pas del temps et tornis més independent, responsable de tú mateix i t’empoderis. T’ensenyo a pescar, no et dono pas el peix!

El tracte és individualitzat i et faig el seguiment al llarg de tot el teu procés. T’informo de totes les opcions i propostes que et poden anar bé pel teu cas i necessitats, i fins i tot, si calgués, et puc derivar a altres professionals de confiança.

No deixis d’anar al teu professional de confiança!. Sóc el complement ideal del teu metge de capçalera, fisioterapeuta, traumatòleg, ginècoleg, psicòleg, pedagog, la teva escola i/o altres. Puc col·laborar amb ells si ho desitjes.